Beleggers verhuren 7 m² voor 900 euro per maand

Beleggers bieden via een truc steeds vaker kamers voor hoge huurprijzen aan. Ze zeggen dat het niet om kamerverhuur gaat, maar laten de huurders samen de huurprijs voor de hele woning betalen.

Dat gebeurt bijvoorbeeld met een woning op de Weteringstraat in het centrum. Daar worden vier kamers, met gemeenschappelijke woonkamer, badkamer en keuken, aangeboden voor elk zo’n 900 euro per maand.

De kamers vallen hierdoor in de vrije sector. ‘We hebben een stelsel van huurprijsbescherming. Via de huurcommissie. Maar de verhuurder denkt, ik heb daar maling aan, ik wil dat niet en ik maak een constructie om de huurprijzenwet te omzeilen’, zegt Gert Jan Bakker van stichting !WOON. ‘Dat moeten we niet willen.’

Er wordt gespeeld met de gedachte dat er een RevoTV Soemo zal komen met zendtijd in heel Suriname. Hier wordt aan gewerkt… meneer Soemo.