Baudet verstuurde zelf racistische appjes: ‘Het is best structureel’

Forum voor Democratie is opnieuw in opspraak geraakt, en ook nu heeft de ophef te maken met berichten die partijleden onderling naar elkaar verstuurden in WhatsApp-groepen. Anders dan vorige keren gaat het nu ook om racistische en homofobe uitspraken van partijleider Thierry Baudet zelf, zo schrijft Elsevier Weekblad.

Omtzigt over appjes Baudet: ‘Als je IQ en rassen vermengt ga je drie bruggen te ver’

Forum voor Democratie is opnieuw in opspraak geraakt nu partijleden, waaronder Baudet zelf, racistische en homofobe berichten hebben verstuurd in appgroepen. Ook de naam van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt komt voorbij in de appjes, Baudet noemt hem onder andere een ‘totale dwaas’. “Dat kan ik allemaal prima hebben”, reageert Omtzigt in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Maar als je IQ en rassen gaat vermengen ben je echt drie bruggen te ver over gegaan.”

Baudet over ‘racistische’ appjes: ‘Het is allemaal privé’

Thierry Baudet ligt onder vuur nadat EW Magazine screenshots publiceerde van gesprekken uit WhatsApp-groepen van Forum voor Democratie. De partijleider zou zelf racistische berichten hebben verspreid. Als journalisten hem om een reactie vragen wil hij niet op de zaak ingaan.