Genieten: winter wonderland bij de Lek

Op verschillende plaatsen in de provincie zijn dronebeelden gemaakt van het winterlandschap. Op deze beelden zijn Wijk bij Duurstede, de Lekdijk en De Amerongse Berg te zien.

Eerste waaghalzen op natuurijs in regio Utrecht

De eerste waaghalzen hebben vanmorgen een rondje geschaatst op natuurijs in onze regio. Dat gebeurde onder meer hier op het Pluismeer bij Lage Vuursche. Dat is het water achter kasteel Drakensteyn. Volgens onze verslaggever was het ijs nog niet heel goed – dus veel meer schaatsers op deze plek is nog niet verstandig – dan zal het ijs het vermoedelijk niet houden.

Schaatsliefhebbers wagen zich aan natuurijs

De eerste schaatsliefhebbers waagden zich woensdag aan het schaatsen op natuurijs. Door de vorst van de afgelopen dagen is het ijs op veel plekken in de stad dik genoeg.

Op het Van Brakelplein stonden in het begin van de middag zo’n 40 mensen op het ijs. “Het is heel leuk, maar wel een beetje eng. Er zitten nogal wat wakken, het golft ook helemaal.” Twee kinderen probeerden op hun schoenen over het ijs te glijden. “Ook zonder schaatsen gaat het goed, zo kunnen we het leren.” Twee andere kinderen gebruiken een stoel om overeind te blijven. “Het leukst is het glijden.”

Er waren vooral veel ervaren schaatsers op het ijs. “Het is lang niet meer zo geweest, dus ik ben heel blij dat er eindelijk weer ijs ligt. Dit gebeurt niet vaak.”

Het ijs blijft waarschijnlijk tot na het weekend dik genoeg om op te schaatsen.