Avondklok blijft. Willem Engel woedend: ‘Dit is geen rechtspraak!

Lang heeft het niet geduurd, het opheffen van de avondklok. Na een turbulente dag heeft het hof in Den Haag bepaald dat de avondklok tóch blijft, in ieder geval tot het hoger beroep van vrijdag. Willem Engel is daar niet blij mee. Slijptol sprak hem buiten de rechtszaal.

Live: Wraking ongegrond: houdt de rechter de avondklok in stand? | NU.nl

De wraking van protestgroep Viruswaarheid is dinsdag ongegrond verklaard. Het Hof in Den Haag zal de zaak over het voorlopig in stand houden van de avondklok voortzetten met de huidige rechters.

Jurist Viruswaarheid krijgt het woord niet en wraakt rechter | NU.nl

Protestgroep Viruswaarheid heeft dinsdag het hof in Den Haag gewraakt. Dat is een procedure die opgestart kan worden als getwijfeld wordt aan de onpartijdigheid van de rechter. Jurist Jeroen Pols van Viruswaarheid noemde de rechter vooringenomen omdat hij niet het woord kreeg van haar. De rechter besloot daarop de zitting te schorsen.

Eerder op de dag…

Zo reageert Willem Engel op opheffen avondklok

Wie had dat ooit gedacht: Willem Engel die ons van de avondklok afhelpt. De rechtbank in Den Haag heeft bepaald dat het instellen van een avondklok op verkeerde gronden is genomen. Willem Engel, voorman van Viruswaarheid, die de rechtszaak had aangespannen, reageerde opgetogen.

Waarom de rechter de avondklok per direct opheft • Z zoekt uit

De rechter besloot vandaag dat de avondklok per direct moet worden opgeheven. Een blamage voor het kabinet. Wij zochten uit waarom de rechter de maatregel van het kabinet torpedeerde.