Rechtszaak tegen BIZA om ziektekosten ex-ministers – ABC Online Nieuws

Oud-minister Lekhram Soerdjan start een kort-geding tegen de Staat, over de dekking van ziektekostenverzekeringen voor oud-ministers. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, zegt dat hij niet begrijpt waarom een rechtszaak wordt aangespannen.

Oud-gezagsdragers en hun gezin komen conform de wet, in aanmerking voor een platinum ziektekostenvoorziening, die betaald wordt door de staat. Somohardjo zegt dat dit nog steeds van kracht is, alleen verschilt de procedure. Oud-gezagsdragers moeten de kosten betalen, en achteraf declareren.

Het kost de staat veel geld om alle oud-ministers te voorzien van de platinum voorziening. Per gezin komt het neer op ongeveer SRD 4.000,- per maand.

Hok: ‘Regering moet wijzigingen bij ziektekostenvoorzieningen bij wet vastleggen’ – ABC Online Nieuw

Oud-minister Lekhram Soerdjan start een kort-geding tegen de Staat, over de dekking van ziektekostenverzekeringen voor oud-ministers.

PALU-voorzitter Jim Hok, die tevens ex-minister is, zegt dat ook hij gebruik maakt van een BAZO-kaart. Hiermee komt hij in aanmerking voor de platinumvoorziening.

Hij vraagt zich echter af waarom de procedure is gewijzigd en waarom de dekking niet meteen opgenomen wordt in de kaart. Als de regering een wijziging wil brengen in de regeling, moet ze dat het liefst wettelijk vastleggen, zodat iedereen zich eraan kan houden, meent Hok.