DISCUSSIE: MEER of MINDER vluchtelingen opvangen? | De Nieuwe Maan

De EU-landen worstelen met de opvang van politieke vluchtelingen. De afgesproken quota worden niet gehaald. Landen zoals Polen, Hongarije, Roemenië, maar ook Nederland nemen onvoldoende politieke vluchtelingen op.

Het draagvlak voor opvang neemt af. Partijen zoals de VVD, CDA, PVV, Forum en JA21 willen een veel selectiever immigratiebeleid. Nederlanders vinden migratie bij hun stemkeuze belangrijk. Belangrijker dan pensioenen of woningbouw, blijkt uit recent onderzoek.

Te gast: Sahar Shirzad (voormalig vluchteling en oprichter The Refugee Millennial), Richard de Mos (lijsttrekker Code Oranje), Nourdin El Ouali (lijsttrekker NIDA), Saeed Siyad (voormalig vluchteling), Avish Jaijaram (intercultureel psycholoog in de Schilderswijk) en Zmnako Karem (voormalig vluchteling en bestuurskundige).