Baudet, Ploumen en Nanninga brengen stem uit

“Het is een spannende dag”, zegt Lilianne Ploumen voor de deur van stembureau Basisschool De Mijlpaal. Ze hoopt dat haar PvdA flink wat zetels kan terugpakken. “Ik hoop op het vertrouwen van zoveel mogelijk mensen, maar zeker ook hier in Nieuw-West. We hebben ook hier campagne gevoerd. Sofyan Mbarki, de kandidaat van de PvdA die ook hier woont. Ik heb hele goede hoop.” Zelf stemt ze op de nummer 2 van de PvdA: de Amsterdamse Khadija Arib.

Baudet vertelt dat hij gaat stemmen op de nummer 7 van Forum voor Democratie: Freek Jansen. Baudets vriendin vertelt dat zij op haar vriend stemt.

Dassen noemt het heel bijzonder dat er vandaag op Volt gestemd mag worden voor de Tweede Kamerverkiezingen. “Spannend. Het is de laatste maanden heel hard werken geweest voor veel vrijwilligers. Dat gaat zich hopelijk vandaag uitbetalen in de nodige Kamerzetels.”

Annabel Nanninga (JA21) stemt als lijstduwer van haar nieuwe partij op lijsttrekker Joost Eerdmans. Ze zegt al dagenlang in spanning te zitten over of haar partij in de Kamer komt: “Ik adem al drie dagen in een zakje”. Ze belooft hoe dan ook in de gemeenteraad te blijven. “Ik ga deze rit echt afmaken.”

BREAKING: Forensisch bewijs laat zien dat de laptop in het midden van NYP-exposé van Hunter Biden was – Daily Mail