Het megaproces rond Ridouan Taghi

Het is een van de grootste rechtszaken in Nederland ooit: het Marengoproces. Een megazaak, met als hoofdverdachte Ridouan Taghi. Deze week ging het proces van start, en verscheen Taghi voor het eerst in de rechtbank.

Verantwoording: Met deze video proberen we inzicht te geven in het Marengoproces. Visualisaties in de video geven mogelijke verbanden weer. Daarbij hebben we de bevindingen van het Openbaar Ministerie als uitgangspunt genomen.

In de video noemen we Ridouan Taghi bij zijn volledige naam, omdat hij eerder via zijn advocaat heeft laten weten dat hij daar geen bezwaar tegen heeft.

‘Grootste rechtszaak ooit in Nederland’ – Ridouan Taghi ondervraagt kroongetuige

Liquidatieproces rond Taghi na drie jaar echt van start: ‘Hier zijn wij nog jaren mee bezig’

Precies drie jaar na de eerste inleidende zitting gaat maandag het ‘monsterproces’ Marengo, met hoofdverdachte Ridouan Taghi, inhoudelijk van start. Het is de allergrootste strafzaak ooit in de Nederlandse geschiedenis. “Het OM schat in dat het proces halverwege 2022 klaar is”, vertelt rechtbankverslaggever van De Telegraaf Saskia Belleman in WNL Op Zaterdag. “Maar dat lijkt mij rijkelijk optimistisch. Als je ziet tijdens inleidende zittingen wat er allemaal al op tafel werd gegooid door de verdediging, dan denk ik dat wij hier nog jaren mee bezig zijn.”