Nabestaanden willen snelle afhandeling 8-decemberproces – ABC Online Nieuws

De nabestaanden in het 8-december strafproces, willen een snellere afhandeling van de zaak. Advocaat Hugo Essed, die de nabestaanden bijstaat, zei tegenover journalisten dat hij voorstelt aan de Krijgsraad om de inhoudelijke behandeling van deze zaak, in een hoger tempo te doen.

Essed zegt dat de zaak 1 keer per week of in een marathon-zitting afgehandeld kan worden. Momenteel wordt het proces steeds met een maand verdaagd.

De advocaat houdt er rekening mee dat de Krijgsraad meerdere werkzaamheden heeft. Het proces duurt echter erg lang. Het is in het belang van de nabestaanden, en ook grote delen van de samenleving, dat het proces wordt afgerond, zegt Essed.

Excepties Kanhai ongegrond verklaard in 8 december strafproces | STVS JOURNAAL