Apen weten het…”Gebrek aan respect = Exit opperaap” zegt Hoogleraar

Bekijk de hele uitzending via de link: https://www.blckbx.tv/videos/apen-weten-het-gebrek-aan-respect-is-exit-opperaap-zegt-hoogleraar

“Leugen en bedrog behoren tot standaard praktijken in de politiek. Zonder liegen kom je niet ver als politicus. De meeste politici hebben het boek van Machiavelli over de vorst goed begrepen, wanneer hij zegt…als het je niet uitkomt kun je maar beter liegen”, opent Professor mensenrechten Cees Hamelink in een boeiend en kort college de parallel legt tussen het gedrag van apen en mensen.

Apen weten het:

Hamelink refereert aan het leerzame boek van Frans de Waal “Chimpansee Politiek” Macht en Seks bij Mensapen. “Want wat de chimpansees van Frans de Waal beter hadden begrepen dan onze opperaap…was dat je niet ver komt met machtsvertoon van bovenaf. Apen hebben heel goed begrepen dat als je macht wilt hebben, moet je respect van onderaf hebben. Want als je dat niet verzorgd, dan leidt dat tot de ondergang van de opperaap”, aldus de 80 jarige emiritus hoogleraar die uiteraard de link legt naar de Nederlandse politieke vertrouwens- en geloofwaardigheidscrisis.