Mag arts je weigeren als je niet getest bent of geen mondkapje draagt? – Juridisch Coronajournaal #8

Isa Kriens met Frank Stadermann – Kan arts een niet-geteste patiënt zonder mondkapje weigeren?

Het komt regelmatig voor dat artsen weigeren patiënten te behandelen als ze geen negatieve coronatest kunnen overleggen of als ze geen mondkapje willen dragen. Valt daar iets tegen te doen als patiënt?

Volgens oud-advocaat Frank Stadermann zijn er drie wegen die je zou kunnen bewandelen om jouw arts tot andere gedachten te brengen: het strafrecht, het aansprakelijkheidsrecht en het tuchtrecht. In dit gesprek met juriste Isa Kriens gaat hij in op deze drie mogelijkheden.

Een algemene opmerking: Stadermann stelt vast dat er geen richtlijn is van artsenfederatie KNMG die artsen deze handelwijze voorschrijft.

In het Juridisch Coronajournaal belichten Stadermann en Kriens (https://www.dekleineactivist.nl) juridische aspecten van het coronabeleid. Eerdere afleveringen zijn te zien op de website van Café Weltschmerz.