“De Cholesterol-Mythe is een killer”, zegt onderzoeksjournalist Daan de Wit in opzienbarend boek…

Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/de-cholesterol-mythe-is-een-killer-zegt-onderzoeksjournalist-daan-de-wit-in-opzienbarend-boek

In dit interview door programmamaker Flavio Pasquino schetst De Wit op basis van keiharde cijfers en tal van TV fragmenten de opkomst en ondergang van de cholesterolmythe en laat hij zien dat er sprake is van moedwillige misleiding, die zelfs artsen op het verkeerde been te zet.

Daan de Wit komt ook met oplossingen. Hij laat zien wat je zelf kunt doen voor de gezondheid van je hart en vaten. Bij veel mensen hebben hart en vaten een leeftijd die zo’n 20 jaar optelt bij de eigen leeftijd. Dat zou bij Daan een leeftijd betekenen van 50 + 20 = 70. Maar in plaats daarvan is zijn hart- en vaatleeftijd 16 jaar. Ongehoord. Hoe doet hij het? In dit interview en in zijn boek De cholesterolmythe legt hij een en ander haarfijn uit.

– Daan de Wit schreef het boek De cholesterolmythe: