Suriname wil luchtvaartindustrie verbeteren; SLM moet verdienmodel uitwerken – ABC Online Nieuws

Suriname wil luchtvaartindustrie verbeteren; SLM moet verdienmodel uitwerken

Suriname wil een Open Sky Agreement met Columbia en de Verenigde Arabische Emiraten. Dit zegt minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie & Toerisme. Er wordt ook gekeken naar Zuid-Amerikaanse landen waarmee vliegverbindingen kunnen worden gemaakt.

De ontwikkelingen binnen de olie- en gasindustrie hebben een groot impact op het vliegverkeer. Suriname moet daarop inspelen, zegt Jubithana.

De minister zegt dat er afgestapt moet worden van de traditionele werkwijze met betrekking tot de luchtvaart. Er moet een verdienmodel gecreëerd worden die past bij de huidige toerist. Maar dat moet de directie van de SLM verder uitwerken.