Symbiosetrauma

Hallo mooie ziel,

Wanneer je je als kind verantwoordelijk voelt om het lijden van je ouder te helpen dragen ontstaat er een symbiose trauma. De ouder die zich zo onveilig voelt met de eigen getraumatiseerde gevoelens zal het onbewust als prettig ervaren als het kind daarvoor zorgt om zo zelf de verantwoordelijkheid niet volledig aan te hoeven gaan. Als kind voel je onvoorwaardelijke liefde voor je ouders en vanuit deze liefde zal je op je nemen waartoe je ouder zelf niet in staat is. Als kind verlies je dan aan kracht omdat je meer gaat dragen dan je aankunt. Als ouder verliest die aan kracht om onbewust de eigen gevoelens uit te besteden waardoor deze zich slachtoffer zal blijven voelen.

Het verdriet van de ouders is te groot om aan te gaan en zo wordt het generatie op generatie doorgegeven.

Liefs Mirei.