AFGHANISTAN: Bijna een akkoord, wie zijn de Taliban?

Een video van ongeveer 2 jaar geleden, augustus 2019. Ongeveer nu zijn de Amerikanen al begonnen met de terugtrekking:

De Taliban en de Verenigde Staten zijn dicht bij een akkoord over hoe de sinds 2001 in Afghanistan woedende oorlog kan worden beƫindigd, zegt een woordvoerder van de Taliban. Volgens persbureau Reuters staat in het conceptakkoord onder meer dat de Amerikaanse troepen zich in een periode van 14 tot 24 maanden uit Afghanistan zullen terugtrekken, in ruil voor de belofte dat de Taliban het land geen toevluchtsoord laten worden voor internationale terroristen. De nieuwe stap is gezet tijdens de negende ronde van de vredesbesprekingen, die sinds vorig jaar worden gehouden in Doha, de hoofdstad van Qatar. Wie zijn de Taliban eigenlijk? We leggen het uit in deze video.