Belastingbaas Toeslagen vindt zichzelf ook slachtoffer

Een terugblik op de toeslagenaffaire waarbij 20 tot 30 duizend mensen gedupeerd werden. Er zijn zelfs mensen naar Afrika gevlucht, Nederlanders die naar het buitenland vluchten voor de belastingdienst!

Gedupeerd zijn in het toeslagenschandaal is een gevoel, aldus de baas van de Belastingdienst op LinkedIN (Boudewijn Ligthart op LinkedIn: Al te goed is buurmans gek).

Hij is van mening dat in de toeslagenaffaire de wet ‘strikt’ is toegepast. Maar in een debat uit november 2020 bleek dat de wet vooral verkeerd is toegepast, en dat de Belastingdienst daar in 2009 al door de landsadvocaat op is gewezen. Daar is tot laat in 2019 niets mee gedaan. In deze video hoor je Pieter Omtzigt nogmaals uitleggen dat het hele toeslagenschandaal met de kinderopvangtoeslag voorkomen had kunnen worden.

Eerdere berichtgeving over het debat waar dit fragment uit komt: GeenStijl: Pieter Omtzigt: ‘De Rijksoverheid is vastgelopen’

Abonneer svp, op Tweede Kamer TV! Volg ons ook op https://twitter.com/TVKamer