Digitale Euro, redding of valkuil? Ancilla spreekt bedrijfseconoom Paul Buitink… 

Digitale Euro, redding of valkuil? Ancilla spreekt bedrijfseconoom Paul Buitink…

Nu we echt niet meer om bitcoin heen kunnen, en de cryptocurrency markt “here to stay” lijkt te zijn, maken centrale banken dankbaar gebruik van het momentum, om in te zetten op een maatschappij met enkel nog elektronische betalingen. Dat banken contant geld het liefst zien helemaal zien verdwijnen zal geen verrassing zijn. Meer dan 80 landen zijn momenteel bezig met het onderzoeken van de introductie van een digitale munt, de zogenaamde central bank digital currency (CBDC). De ECB (Europese Centrale Bank) onderzoekt momenteel het invoeren van een digitale euro. Het lijkt dus steeds meer onvermijdelijk dat deze er gaat komen. Het gebruiksgemak van de digitale euro wordt veelvuldig benoemd door media en politiek.

Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/digitale…