‘Minder managers en meer personeelsmacht maakt zorg beter.’ Een gesprek met Fieke van Deutekom

Jelle van Baardewijk in gesprek met Fieke van Deutekom over de zorgorganisatie op Rijnlandse leest ‘Kalorama’ waarvan zij bestuurder is. “We hebben het zorgpersoneel veel te weinig ruimte gegeven.”

Als verpleegster die opklom tot topbestuurder heeft Fieke van Deutekom op vrijwel elk niveau binnen de zorgsector gewerkt. Deze ervaring speelt haar geen parten als bestuurder van Kalorama, een nieuw soort zorginstelling geënt op decentrale organisatie, het bekrachtigen van professionals en het centraal stellen van de patiënt. Jelle van Baardewijk nodigde haar uit om te vertellen over haar loopbaan en over haar visie op zorg en bestuur. “We moeten de service opleiding weer in ere herstellen.” Een zoektocht naar de ware zin van zorg, met Fieke van Deutekom.

Doe hier mee met de eindejaarsactie: https://www.gofundme.com/f/decemberac…