Hoe kritisch is de NOS op het coronabeleid? DNW Gastgesprek met Marcel Gelauff

Een van de krachtmetingen die onze tijdsgeest bij uitstek typeert is die tussen de zogenaamde ‘alternatieve -’ en ‘mainstream’ media. Als hoofdredacteur van NOS nieuws is Marcel Gelauff voor velen een representant bij uitstek van dat laatste kamp. Vooral waar het de verslaggeving rondom corona betreft wordt de NOS wel eens afgeschilderd als spreekbuis van de regering. Maar hoe wordt er bij de voornaamste nieuwsleverancier van Nederland eigenlijk gekeken naar de eigen journalistieke rol in de pandemie? Hoe besluit men welke stemmen aandacht te geven op het acht uur journaal? Hoe probeert men het beleid kritisch te ondervragen terwijl men tevens het nieuws neutraal in beeld poogt te brengen? Over al deze vragen, en meer, ging Alaye van Empel-Aderemi in gesprek met Marcel Gelauff: “Het is onzin om te stellen dat wij geen kritische vragen stellen bij het beleid.”

Doe hier mee met de decemberactie: https://www.gofundme.com/f/decemberac…