Steunactie bij openblijven buurtwinkel Solstice Friesland. LNN doet verslag

Omdat demissionair minister van VWS Hugo de Jonge verordonneerd heeft dat de door hem als ‘niet-essentiële winkels’ bestempelde winkels dicht moeten blijven tijdens de lockdown, worden ondernemers zoals Anneke van hun inkomen beroofd.

Anneke heeft ondanks een waarschuwing van een ambtenaar van de gemeente, gevolgd door een brief met last onder bestuursdwang van de burgemeester, de dag erop afgeleverd door twee ambtenaren van de gemeente, op donderdag 30 december 2021 gewoon weer haar winkel geopend.

En ze blijft open. Een groep sympathisanten had zich voor haar winkel verzameld, inclusief een boeren met hun trekkers en materieel. Later in de middag bezochten twee gemaskerde BOA’s haar winkel om te melden dat ze aan burgemeester Mw. mr. S.E. Korthuis (VVD) zouden doorgeven dat ze open was. Die zou hier dan verder opvolging aan geven.