Beelden: grote onrust bij demonstratie Museumplein

Ondanks een verbod van de Amsterdamse driehoek, staan er al vroeg op de dag duizenden mensen op het Museumplein om te protesteren tegen het coronabeleid. Door een staking van de ME is de Koninklijke Marechaussee met een peloton aanwezig. Na een noodbevel van burgemeester Halsema is het Museumplein zondagmiddag schoongeveegd.

Abonneer je hier gratis: http://bit.ly/AbonneerTelegraaf

Duizenden demonstranten bij coronaprotest ondanks verbod

Duizenden demonstranten houden vandaag een protest tegen de coronamaatregelen. Ze verzamelden zich om 12.00 uur op het Museumplein. Daar zouden ze een uur later uit zichzelf vertrekken voor een mars door de stad, maar burgemeester Halsema greep rond 12.45 uur in met een noodbevel. Ongeveer een halfuur later liepen de demonstranten naar het Westerpark. Aan het einde van de middag kwam een deel terug naar het Museumplein.

De politie greep rond 12.45 uur in tot verbazing van de demonstranten. “Ik kom van het Museumplein, ik wil naar het Museumplein en plotseling staat de politie hier met honden en allerlei zwaar materieel. Dat is natuurlijk bijzonder. Want wij hebben in Nederland een demonstratierecht. Een demonstratie kun je niet verbieden.” Volgens de demonstrant is het verbieden van de demonstratie ‘volstrekt illegaal’.

Een ander: “We houden niet van knokken, we zijn positief. We hebben hier echt geen zin in Femke.”

Abonneer hier op ons youtubekanaal: https://www.youtube.com/AT5