Benzineprijs stijgt hard door: 2,45 euro per liter

Tanken in de stad is flink duurder geworden als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Een liter benzine kost nu op sommige plekken in de stad 2,45 euro per liter. Als je goed zoekt, kun je het wel wat goedkoper vinden, bij de Makro in Duivendrecht blijft de teller vooralsnog op 2,20 euro staan.

Automobilisten bij het tankstation in Duivendrecht balen van de hoge benzineprijs. “Wanneer stopt dit?”, vraagt een vrouw zich af. “Zo dat is wel schrikken”, zegt een man als hij de prijs op 107 euro ziet staan.

Verlagen accijns kan benzineprijs verlagen, maar is het de slimste oplossing? • Z zoekt uit

De benzine- en andere brandstofprijzen breken records. Er gaan stemmen op voor het verlagen van de belastingen (accijns en btw) op brandstof. Het kabinet wil dat vooralsnog niet. Ondertussen stijgen de belastinginkomsten mee met de prijzen.