‘Hij luistert niet naar de globalisten,’ zegt Eva Vlaardingerbroek over Viktor Orbán

Deze week won de Hongaarse premier Viktor Orbán met zijn partij Fidesz overtuigend de nationale verkiezingen. Eva Vlaardingerbroek legt uit aan Fox News-presentator Tucker Carlson uit wat zijn zege betekent.

Veel westerse media en politici hebben er alles aan hebben gedaan om te voorkomen dat Orbán de verkiezingen zou winnen. Hij is uitgemaakt voor racist, homohater en Poetin-vazal. Toch is hij herkozen door een overtuigende meerderheid van de bevolking.

De overwinning van Orbán leidde dan ook tot beteuterde gezichten bij veel westerse journalisten en politici. We wachten nog op de felicitaties van minister-president Mark Rutte richting zijn Hongaarse collega. En ondertussen beschuldigde Europarlementariër Sophie in ‘t Veld (D66) Orbán alvast van verkiezingsfraude en noemde hem een ‘maatje van de slager in het Kremlin’.

Vlaardingerbroek legt aan Carlson uit waarom Orbán zo populair is onder de Hongaarse bevolking: “Als je opkomt voor je bevolking, dan stemmen de mensen op je.”

Over de teleurstelling bij de gevestigde orde zegt zij: “Het toont het antidemocratische karakter aan van de linkse elite. Zij willen geen echte democratie. Alleen als het hun linkse globalistische agenda dient, willen ze democratie.”