‘06/05’: Wat is feit en wat is fictie rond de moord op Pim Fortuyn?

In ‘06/05’ vermengt regisseur Theo van Gogh feiten met fictie rond de moord op Pim Fortuyn. Het levert een film op die niet alleen spannend is, maar ook genoeg stof tot nadenken geeft. Want wat is feit en wat is fictie?

‘06/05’ is gebaseerd op het boek ‘De zesde mei’ van Tomas Ross. Het is om verschillende redenen een bijzondere film. In de eerste plaats omdat het onderwerp op zichzelf al fascineert: de moord op Pim Fortuyn betekende een scharnierpunt in de Nederlandse geschiedenis. Oudere kijkers zullen zich ongetwijfeld nog herinneren waar ze waren toen het gebeurde. Voor de jongere kijker biedt de film een vermakelijke les vaderlandse geschiedenis, overgoten met een sausje stof tot nadenken.

https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-special-pim-20-jaar-later