Haat-liefdeverhouding met Facebook | NPO Radio 1

De Noorse publieke omroep NRK wil niet langer actief zijn op Facebook. De reden? Ze hebben weinig invloed op hoe reacties geplaatst worden. Kefah Allush (presentator voor de EO) hoopt dat meer media volgen. ‘Je kunt niet aan ene kant zeggen: Facebook zorgt ervoor dat allerlei onzin voor waar wordt aangenomen en aan de andere kant zelf ook aanwezig op het platform te zijn.’

Pieter Klok (hoofdredacteur Volkskrant) spreekt van ‘een duivels dilemma’. ‘Het is een monster, Facebook. Tegelijk: als je er niet meer bent, loopt je risico dat het monster helemaal ongestoord z’n gang kan gaan, omdat er alleen nog maar media overblijven die onzin verspreiden. En je loopt het risico dat je zelf als medium minder mensen bereikt. Dus het is echt ingewikkeld.’

Het Mediaforum is onderdeel van het programma Spraakmakers (KRO-NCRV) en ook als podcast te beluisteren: https://spoti.fi/3rrhGqI