Moet je ‘stikstof-ontkenners’ weigeren op tv? | NPO Radio 1

Het blijft een journalistiek dilemma: wat voor podium moet je geven aan iemand die de wetenschap ontkent – bijvoorbeeld nu over het stikstofprobleem? Want dat deed oud VVD-Kamerlid Gert-Jan Oplaat aan tafel bij talkshow Op1. Nederland heeft helemaal geen stikstofprobleem, zegt hij.

Als je goed voorbereid bent kun je zo iemand prima uitnodigen, vindt Henrike van Gelder, (hoofdredacteur Kidsweek). ‘Die geluiden leven toch. Hij verwoordt iets dat heel veel mensen denken. Dus dan denk ik: laat het dan maar horen, maar dien hem wel van repliek.’ Eens, zegt Mireille van Ark (hoofdredacteur BNR). ‘Ik denk dat je als journalist altijd alle kanten moet laten horen, dus ook de kanten waarvan je denkt: dat moet goed gecheckt worden.’

Volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/nporadio1​