Brunswijk: ‘pers heeft gebedeld om met me te praten’ – ABC Online Nieuws

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft vandaag verklaard dat de pers heeft ‘gebedeld’ dat hij hen weer te woord staat. ‘Na pers kong begi, anders zou ik nooit met jullie praten’, luidde het toen gevraagd werd als hij wederom met de pers praat.

Brunswijk zegt dat ‘het hele bestuur is komen bedelen’. Hiermee doelt hij op het gesprek van de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) met de president, de vicepresident en de minister van BiBiS. Humphrey Dundas, directeur van het Directoraat Volkscommunicatie, trachtte de woorden van de vicepresident te plaatsen onder de noemer van een ‘vrolijke noot’. Brunswijk zei meteen dat het geen vrolijke noot is en dat hij nooit met de pers zou praten als zij dat niet verzocht hadden.

Na de mishandeling van journalist Jason Pinas, besloten journalisten de VP te boycotten voor twee maanden. Nadat de periode verstreken was, besloot de vicepresident zijn eigen boycot in te stellen tegen de pers. Hij verklaart nu dat de SVJ de president verzocht heeft om een gesprek te arrangeren met de vicepresident. ‘Als het niet zo is dat de pers een gesprek heeft aangevraagd via de minister van Buitenlandse Zaken, is het de president en de minister van BiBiS die hebben gelogen. Want zij hebben gezegd dat dat moet gebeuren’, aldus Brunswijk.