Ook veel overlast van flitsbezorging in buitenland

Flitsbezorgers zorgen niet alleen in Amsterdam voor problemen. Sinds de snelle opkomst van bedrijven zoals Flink, Getir en Gorillas hebben niet alleen bewoners in Nederlandse steden met overlast te maken, maar ook in het buitenland, zoals in Barcelona en Madrid

“Ik heb gedurende het laatste jaar met buurtbewoners gesproken. Ze klagen over geluidsoverlast, want die darkstores zijn in woonwijken in het centrum”, vertelt journalist Lucas Garcia Alcalde van Business Insider Spanje vanuit Madrid. Hij schrijft al ruim een jaar over de flitsbezorgers in zijn land. “Buren klagen over het lawaai, het constante komen en gaan van bezorgers en de snelheid waarmee de bezorgers op hun fietsen rijden.”

Afgelopen januari was Amsterdam de eerste Europese stad waar een jaar lang geen nieuwe darkstores mochten worden geopend en al snel werden ook in andere Nederlandse steden, waaronder Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Nijmegen de darkstores aan banden gelegd.

Abonneer hier op ons youtubekanaal: https://www.youtube.com/AT5