Arena kleurt blauw-geel tijdens benefietwedstrijd

Vierduizend Oekraïense vluchtelingen uit de regio Amsterdam waren gisteravond te gast in de Johan Cruijff Arena bij de benefietwedstrijd tussen Ajax en Shakhtar Donetsk. Het duel stond in het teken van de slachtoffers van de Russische invasie in Oekraïne. En dat was naast een leuk verzetje een emotionele avond.

De opbrengsten van de wedstrijd gaan naar hulpprojecten in oekraïne. Naast de vierduizend Oekraïense vluchtelingen waren ook vrijwilligers die zich inzetten voor deze groep uitgenodigd. “Ik weet dat het emotioneel gaat worden”, vertelt Anastassia die twee maanden geleden is gevlucht vanuit Kiev. Na een indrukwekkende minuut stilte en het Oekraïense volkslied kon er gevoetbald worden. De bezoekers kwamen op voorsprong maar verloren uiteindelijk met 3-1.

Abonneer hier op ons youtubekanaal: https://www.youtube.com/AT5