It’s all in the data, stupid – Denise Pellinkhof en Ken van Ierlant (deel 5)

De vijfde en laatste opnames in de reeks over digitale transformatie gaat over het sociologische probleem. Want, daar draait het bij digitale transformaties om. Alles komt neer op de factor ‘mens’. Er is een andere manier van werken nodig met andere mensen en vaardigheden. Het middenmanagement maakt het vaak te complex en is eerder een struikelblok dan essentieel: zij zorgt voor organisatorische traagheid. Wat is er nodig? Voortdurende vernieuwing, verbetering en een langetermijnplan. Elk bedrijf heeft slimme en mondige mensen op de werkvloer, ‘start daar’, is de boodschap. Zij begrijpen veelal de business en hebben de wil om vooruit te gaan. Inzoomen brengt eenvoud en zorg vandaag nog voor sociale innovatie.

Voor de volledige aflevering, klik op de onderstaande link: https://cafeweltschmerz.nl/videos/its…