De Pfizer Papers: verkeerde conclusies verklaard

In de Nieuwsuur-serie #Ophef duikt Rudy Bouma in de wereld van nepnieuws en complotten om erachter te komen waar misvattingen ontstaan en waarom mensen ze geloven. In deze aflevering: de Pfizer Papers.

Op sociale media wordt verkondigd dat Pfizer overlijdens en duizenden bijwerkingen heeft verzwegen. En de effectiviteit van het coronavaccin heeft overdreven. Dat zou blijken uit ‘de Pfizer Papers’: documenten van de farmaceut die sinds vorig jaar worden vrijgegeven.

Maar het klopt niet, blijkt uit onze analyse van de Pfizer Papers over het eerste half jaar van 2022. In deze video zie je waarom de Pfizer Papers niet zo spannend zijn, zoals sommige berichten op internet doen lijken.

Volg ons ook op Instagram: https://www.instagram.com/nieuwsuur/