Amoksi licht beleid met betrekking tot rassendiscriminatie aan VN Comité toe – ABC Online Nieuws

Op 18 en 19 augustus 2022 werd de mensenrechtensituatie met betrekking tot de uitbanning van rassendiscriminatie in Suriname geëvalueerd tijdens een interactieve dialoog met het CERD Comité van de Verenigde Naties, ook wel het Comité voor de uitbanning van Rassendiscriminatie (CERD) genoemd. Suriname is één van de zeven landen, die werd geëvalueerd tijdens de 107e vergadering van het CERD Comité, die in de periode 08 – 30 augustus 2022 werd gehouden in Genève, Zwitserland.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zei gisteren in het ABC Radioprogramma Welingelichte Kringen dat er tijdens de dialoog werd ingegaan op o.a. vorderingen, specifieke acties en uitdagingen aangehaald op diverse gebieden.

De situatie ten aanzien van de toegang tot goede gezondheidsvoorzieningen, schoon drinkwater en kwalitatief onderwijs in het binnenland kwamen ook aan de orde.