Xaviera Jessurun, oud prescom SLM over recente ontwikkelingen – ABC Actueel

Xaviera Jessurun, oud-presidentcommissaris bij de SLM, is in ABC Actueel ingegaan op de perikelen bij het staatsbedrijf en de rol die zij daarin had. Onder andere de verkoop van het pand in Nederland, het aantrekken van Bissesur Legal voor consultancy en advies, de rol van Prenobe Bissesur, het Herstelplan van de SLM, de verantwoording aan de aandeelhouder en de besteding van US$ 1.4 miljoen komen aan de orde.

Er loopt momenteel een onderzoek binnen de SLM. De regering heeft enerzijds een onderzoeksteam ingesteld. Anderszijds is het Openbaar Ministerie (OM) ambtshalve onderzoek gestart. Jessurun is gisteren opgeroepen door het OM in verband met het strafrechtelijk onderzoek. Zij is vandaag bij het Justitieel Interventie Team (JIT) geweest.

Aan haar is gevraagd als zij haar medewerking wil verlenen aan het onderzoek bij de SLM. Zij heeft haar volledige medewerking toegezegd. Jessurun is vandaag niet gehoord.