De verborgen geldstromen in de medische wereld

De onderzoeksredactie van NOS en Nieuwsuur deed onderzoek naar de geldstromen tussen artsen en medische bedrijven. Dankzij tot nu toe verborgen cijfers ontdekten we dat tientallen cardiologen miljoenen euro’s van medische bedrijven ontvangen, zonder dat hun ziekenhuizen ervan weten. En dat is tegen de regels in.

Officieel moeten alle betalingen aan artsen, ziekenhuizen en andere organisaties ook worden vermeld in het Transparantieregister Zorg. Maar anders dan de naam doet vermoeden, kwamen we er in ons onderzoek achter dat het register helemaal niet zo transparant is.

Zie hier hoe we dankzij dataonderzoek en het volgen van geldstromen, uiteindelijk uitkwamen bij die ongeoorloofde (miljoenen)betalingen aan cardiologen.

Volg ons ook op Instagram: https://www.instagram.com/nieuwsuur/