1700 Irakezen vermoord, maar Ali overleefde IS-executies

Het Camp Speicher-bloedbad in Irak is na de aanslagen van 11 september de dodelijkste terreuraanval ooit. 1700 rekruten van het Irakese leger werden door Islamitische Staat geëxecuteerd. Een man overleefde het. In deze reportage van verslaggever Zainab Hammoud neemt hij ons mee naar de plek van het bloedbad.

Terreurgroep Islamitische Staat ken je van hun wreedheden in het Midden-Oosten en de terreuraanslagen over de hele wereld. Zoals die in 2015 in Parijs waarbij 130 mensen werden vermoord. IS stichtte een eigen staat in Irak en Syrië: het Kalifaat. Daar golden strenge Islamitische regels, vonden massa-executies plaats en strijders werden getraind voor de Jihad: een heilige oorlog. Na een hevige strijd met een internationale coalitie werd in 2019 het laatste bolwerk van IS ingenomen en viel de terreurgroep in kleine groepjes uiteen.

Volg ons ook op Instagram: https://www.instagram.com/nieuwsuur/