Parlement neemt Wet Productschappen aan – ABC Online Nieuws

De Wet Productschappen is gisteren aangenomen in De Nationale Assemblee met 26 stemmen voor en 15 tegen. De NDP- en de BEP-fractie stemden tegen.

Een productschap is een vorm van functionele decentralisatie. De overheid draagt dan een deel van haar bevoegdheden over aan publiekrechtelijke rechtspersonen, die het algemeen belang dienen van alle ondernemingen in het productie- en distributieproces.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar, zegt dat de wet niet geschikt is voor alle productschappen vanwege de diversiteit van de sectoren. De BEP-fractie is van mening dat de randvoorwaarden voor deze wet, niet in orde zijn.

Volgens VHP-parlementariër Mahinder Jogi, heeft de regering ruim 40 aanbevelingen van het parlement overgenomen in de wet. Daardoor is er voldoende ruimte voor decentralisatie die uiteindelijk moet leiden tot diverse mogelijkheden binnen de productiesector.