blckbx today: Wordt de democratie gecanceld? | Hoe censuur ons verdeelt | Groene waterstof-hoax

Vrijdag 21 oktober 2022
– Het kabinet zet sterk in op windvermogen en waterstofproductie op zee. In het Rotterdamse havengebied is Shell daarom gestart met de bouw van de eerste ‘groene’ waterstoffabriek in Nederland. Maar wat houdt deze waterstofeconomie nu precies in en welke feiten liggen op tafel? Wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker neemt ons mee in de zaak die in zijn ogen niets meer is dan een illusie voor politici.

– Met het offline halen van publicaties en profielen op social media als YouTube en LinkedIn kunnen we spreken van een ware censuurstroming, aldus Gezondheidspsycholoog Huibrecht Boluijt. Hij praat ons vanavond bij over waar censuur vandaan komt en wat de psychologische impact van censuur is op onszelf én op onze maatschappij.

– De censuur lijkt ook steviger door te dringen binnen de volksvertegenwoordiging: van het sensibiliseren van kritische partijgenoten tot de oproep tot mogelijke partij-verboden. Is dit zomaar mogelijk en wat zegt dit over onze democratie? Sietske Bergsma praat ons hierover bij.

– Uitgelichte artikelen van de Andere Krant

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren