Ook Agnoe blij met besluit rechter om van Trikt in vrijheid te stellen – ABC Online Nieuws

Robert van Trikt, ex-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), is voorlopig in vrijheid gesteld door het Hof van Justitie (HVJ). De rechter kwam tot dit besluit op basis van humanitaire overwegingen.

Ashween Agnoe, (oud) zakenpartner van van Trikt, zegt dat deze zaak meer speculaties bevat dan feitelijkheden. ‘Zo hebben wij dat ook benaderd. Er is lang gewacht op dit moment’, aldus Agnoe. Hij zegt zich ervan bewust te zijn dat er nog een lange weg te bewandelen is. Ook in zijn eigen zaak betreurt hij de manier waarop alles aan toe gegaan is en zegt hij slechts zijn werk gedaan te hebben.

Van Trikt werd eerder tot 8 jaar celstraf veroordeeld, voor onder andere het overtreden van de Anti-corruptiewet. Ook Ginmardo Kromosoeto, ex-directeur van de Surinaamse Post Spaar Bank (SPSB), is voorlopig in vrijheid gesteld. Zowel van Trikt als Kromosoeto, hebben een uitreisverbod en dienen op alle zittingen te verschijnen.