#1056: Hoe overleven we de infocratie? | Boekbespreking Byung Chul Han

Marlies, Ad en Jelle in gesprek over het boek Infocratie van Byung Chul Han. Uitgegeven door uitgeverij De Nieuwe Wereld. “De waarheid als bindmiddel verdwijnt.”

In tijden waarin grote techplatforms als Twitter en Facebook vrijwel al onze communicatie modereren, lijkt de informatie zelf in toenemende mate het regerende principe te worden. In zijn korte boekje Infocratie, recent uitgegeven bij Uitgeverij De Nieuwe Wereld analyseert Duits-Koreaanse filosoof Byung Chul Han de invloed van nieuwe digitale technologieën op onze maatschappij. Filosofen Ad Verbrugge en Jelle van Baardewijk gingen in gesprek met Marlies Dekkers om de belangrijkste thema’s uit Hans korte boek te bespreken: “De huidige filosofie keert zich van het heden af. Zij heeft dan ook geen toekomst.” Over de digitalisering van onze democratie, met Ad, Marlies en Jelle.