Politiebond heft akties op bij ontvangen dagvaarding – ABC Online Nieuws

De Surinaamse Politiebond (SPB) heeft haar straatacties opgeschort, maar blijft in beraad. Dit is besloten in aanloop naar de rechtszaak die is aangespannen door de Staat.

‘Nadat de Politiebond gisteren een dagvaarding heeft ontvangen, is uit strategische overwegingen besloten de acties op te heffen’, zegt SPB secretaris Revellino Eijk.

De bond blijft erbij dat de 2 politieofficieren onrechtmatig zijn ontslagen. Vanavond om 20.00u is het gesprek met de president.

VP heeft ontslag resolutie niet getekend, zegt woordvoerder Dundas – ABC Online Nieuws

De ontslagen hoofdinspecteur van politie, Sergio Gentle zei tijdens de acties van de Surinaamse Politiebond (SPB) dat niet de president, maar juist vice-president Ronnie Brunswijk, zit achter het ontslag van hem en Raoul Hellings uit het politiekorps.

Volgens woordvoerder van de vice-president Humphrey Dundas, heeft Gentle onjuiste informatie verteld over de VP. Dundas geeft aan dat het onmogelijk is dat Brunswijk de ontslag-resolutie heeft getekend, omdat de vicepresident geen resoluties tekent, tenzij er daarover afspraken zijn met de president.

De VP heeft vanuit de media gehoord over het ontslag en betreurt het dat het zo ver is gekomen, zegt Dundas.