De Russen kwamen als eerste Berlijn binnen | Gekleurde Tweede Wereldoorlog

De Russen trokken als eerste Berlijn binnen en toen Hitler zelfmoord pleegde in zijn bunker, kwam er eindelijk een einde aan de oorlog in Europa. Churchill leidde de bevolking van Groot-Brittannië tijdens de VE Day-vieringen, maar de gevechten gingen door in de Stille Oceaan. Helaas stierf president Roosevelt in april, slechts enkele weken voor VE Day, en de taak om de oorlog te beëindigen werd overgedragen aan de nieuwe Amerikaanse president, Harry S. Truman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s