Psychologische stromingen

Psychologie – een samenstelling uit het Griekse ψυχή (psychè), ziel en λόγος (logos) woord, gedachte, rede – is de academische discipline die zich bezighoudt met het innerlijk leven (kennen, voelen en streven) en het gedrag van mensen. Zij doet dit over het algemeen door het volgen van de wetenschappelijke methode, maar in sommige gevallen doet zij beroep op symbolische interpretatie en kritische analyse, naar het voorbeeld van andere sociale wetenschappen.

Het doel van de psychologie is het verwerven van kennis omtrent het doen en laten van dieren (in het bijzonder mensen), zowel in hun alledaagse omgeving als onder bijzondere omstandigheden.

Psychologie is niet alleen een wetenschappelijke opleiding, het is ook een kernvak in een aantal andere opleidingen in het hoger beroepsonderwijs…

Hans Geluk

Psychologie kan gedefinieerd worden als het wetenschappelijke onderzoek van gedrag. Wetenschappelijk omdat onderzoekers gebruik maken van systematische observatie- en analysemethoden. […].

Gelet op de verscheidenheid en complexiteit van het gedrag van mensen, is het niet verbazingwekkend dat psychologen het gedrag van mensen vanuit verschillende invalshoeken proberen te begrijpen. […].

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s