Waarom de slavernij door Nederland pas in 1863 werd afgeschaft

Waarom hebben de Nederlanders de slavernij zo laat afgeschaft? Waarom schaften de Nederlanders de slavenhandel pas in 1863 af? De West-Indische Compagnie (WIC) was belangrijk in de Nederlandse geschiedenis. De WIC vervoerde veel Afrikaanse slaven over de Atlantische Oceaan in de zogenaamde trans-Atlantische slavenhandel, deel uitmakend van de driehoekshandel. In 1621 werd de Nederlandse West-Indische Compagnie (WIC – West-Indische Compagnie) opgericht en bracht de Republiek grote welvaart. Toch hebben veel mensen geleden. Naar schatting 600.000 tot slaaf gemaakte Afrikanen werden op Nederlandse schepen over de Atlantische Oceaan vervoerd. Pas in 1863 schaften de Nederlanders de slavernij af, lang nadat Spanje, Groot-Brittannië en Frankrijk dat deden. Waarom was dit? In deze video leer jij waarom de slavernij door Nederland pas in 1863 werd afgeschaft.

INSTAGRAM ► https://www.instagram.com/historyhustle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s