Er is geen ontsnappen aan! | Een gesprek met Yuri Landman

Marlies Dekkers in gesprek met Yuri Landman; striptekenaar, muzikant en ontwerper van muziekinstrumenten. Een wervelende ontmoeting met een creatieve duizendpoot, over negatieve én positieve massavorming. “We moeten weg van de veroordeling.”

Alles leek goed te gaan, maar toen kwam corona. Zoals zovelen werd Landman hard geraakt door de crisis. Met zijn bedrijf op het spel ging Yuri niet alleen op zoek naar inkomen, maar ook naar antwoorden op de vraag waar we met z’n allen in terecht waren gekomen. Hij ontdekte – zoals zovelen – het kanaal De Nieuwe Wereld. Dit inspireerde hem tot een nieuw project: een stripverhaal waarin ook Marlies een rol speelt.

Een gesprek over dit project, het zien van patronen, mierencirkels en dansende metalheads, standplaats gebonden waarheden, kalkoenen en een dooie kat. “In tijden van nood moet je goed naar de wappie luisteren.”

— Steun Yuri Landman via Patreon: https://www.patreon.com/YuriLandman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s