‘Voorkom dat we slaapwandelend een autoritaire wereldorde binnenrollen’ – prof. dr. Cees Hamelink

De VS en China wedijveren met elkaar om de nieuwe wereldorde in te richten. Beide landen staan een bestuursvorm voor die weinig ruimte overlaat voor burgerlijke vrijheden. Kunnen we ons hier nog aan onttrekken? De twee grootmachten vinden elkaar in de wereldwijde normalisering van een autoritaire bestuursvorm, die gekenmerkt wordt door alomtegenwoordig toezicht en de gehoorzame aanvaarding daarvan.

“Erg behulpzaam bij het bouwen van deze wereldorde zijn big tech-bedrijven, die met grootschalige propaganda, censuur en digitale controle het mogelijk maken dat wij – de ‘domme eikels’ zoals Mark Zuckerberg zijn klanten noemt –, slaapwandelend een autoritaire wereldorde binnenrollen,” waarschuwt Hamelink, die gelukkig afsluit met een hoopgevende boodschap. Want volgens hem is het nog niet te laat.

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s