Naadloos chemisch bewijs niet nodig bij aanwijzen veroorzaker oliemors – ABC Online Nieuws

De kortgedingrechter heeft de vordering afgewezen, die Staatsolie wegens smaad en laster had ingesteld tegen milieuorganisatie Probios. Die beschuldigt Staatsolie van de oliemors in de Surinamerivier in oktober vorig jaar. Probios baseert dat op fysieke oriëntatie en analyse van satellietbeelden.

De uitspraak van de kortgedingrechter was al op 8 februari, maar Probios beschikte pas afgelopen week schriftelijk over het vonnis. ‘Dat de gemorste olie dik was, wil niet zeggen dat het per se gaat om ruwe aardolie die is gewonnen door Staatsolie’. Zo stelt algemeen directeur Annand Jagesar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s