meneer Soemo

Een lange weg begint met de eerste stap… Nieuwsknipsels


China kan wapenstilstand bemiddelen in Moskou | The Friday Move

Dit is een fragment van The Friday Move met Wilfred Genee. Aan tafel zit Bernard Hammelburg. Xi Jinping is sinds 2013 de president van China en wordt beschouwd als een van de machtigste leiders in de moderne Chinese geschiedenis. Onder zijn leiding heeft China een steeds prominentere rol gespeeld in de internationale politiek en is het land uitgegroeid tot een belangrijke economische en militaire speler op het wereldtoneel.

De wapenstilstand waarin Xi Jinping zal bemiddelen is tussen twee landen waar China nauwe banden mee heeft, namelijk Rusland en Oekraïne. Het conflict tussen deze twee landen heeft al tot vele doden en verwoestingen geleid en de internationale gemeenschap heeft al meerdere pogingen gedaan om tot een oplossing te komen. Nu gaat Xi Jinping proberen om de partijen dichter bij elkaar te brengen en zo een einde te maken aan het bloedvergieten.

De rol van China in dit conflict is ook van belang voor de internationale politiek. Door actief deel te nemen aan de bemiddeling, laat China zien dat het niet langer afzijdig wil blijven bij belangrijke kwesties die de wereldgemeenschap aangaan. Dit kan gevolgen hebben voor de machtsverhoudingen tussen de grote mogendheden en de manier waarop internationale conflicten in de toekomst worden aangepakt.

Heb je meer BNR in je leven nodig? Check dan ook onze podcasts en artikelen: https://www.bnr.nl/

Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: