meneer Soemo

Een lange weg begint met de eerste stap… Nieuwsknipsels


Richtingenstrijd binnen militair gezag had desastreuze gevolgen, zegt Iwan Mahadew – ABC Online

Iwan Mahadew, die officier in het Nationaal Leger was, heeft zijn belevenissen als militair beschreven in een vorige maand uitgekomen boek. Dit boek heet” De Tweesprong”. Zijn totale dienstverband werd gekenmerkt door een sfeer van onrust of vermoedens van antirevolutionaire uitingen.

In het boek gaat Mahadew in op de door hem gesignaleerde tweespalt binnen het Militair Gezag. Daarbij merkt hij op dat er een richtingenstrijd is tussen Bouterse, die zich laat adviseren door linkse personen en Horb die zijn oor te luisteren legt bij rechts Suriname. Dit had uiteindelijk desastreuze gevolgen. Iwan Mahadew was goed op Roy Horb. Kort na de decembermoorden kreeg hij bezoek van Horb.

Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: