meneer Soemo

Een lange weg begint met de eerste stap… Nieuwsknipsels


Bouterse wordt enorm geschaad door 8 decemberstrafproces, meent Kanhai – ABC Online Nieuws

Advocaat Irvin Kanhai heeft vandaag zijn pleidooi gehouden om hoofdverdachte Desi Bouterse en de 4 overige verdachten vrij te pleiten. De insteek van Kanhai was vooral vanuit het voormalig moederland Nederland en de inmenging in het Surinaamse leger en binnenlandse politiek. Kanhai heeft benadrukt dat Nederland een coup heeft willen coördineren in Suriname. Daarnaast heeft de advocaat vooral het requisitor van de waarnemend PG bekritiseerd. Zo zou er geen enkel jurisisch bewijs zijn dat er sprake is van voorbedachte rade. Hij is ook tegen de uitspraak decembermoorden. Volgens hem zijn het decembergebeurtenissen en daarom zal hij nooit het woord decembermoorden in de mond nemen. Bouterse wordt enorm geschaad door het 8 decemberstrafproces, aldus Kanhai.

Bouterse rekent op Kanhai om hem vrij te pleiten – ABC Online Nieuws

Desi Bouterse, hoofdverdachte in het hoger beroep van het 8 decemberstrafproces, zei na afloop van het pleidooi van zijn raadsman Irvin Kanhai, dat hij rekent op de deskundigheid van de advocaat om hem vrij te pleiten. Het Openbaar Ministerie eiste 20 jaar gevangenisstraf en gelast gevangenneming, terwijl Kanhai vrijspraak ziet voor Bouterse. Bouterse zegt altijd positief te zijn.

Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: