meneer Soemo

Een lange weg begint met de eerste stap… Nieuwsknipsels


Zo kun je aan iemands loopje zien of ‘ie alzheimer heeft

Je hersenen zijn er niet alleen om dingen te onthouden: ze regelen ook al je bewegingen. Recent onderzoek heeft aangetoond dat de manier waarop mensen lopen, een signaal kan zijn dat er van boven wat mis is. Hoe snel je loopt, hoe goed je een draai kunt maken, of hoe goed je over een rechte lijn kunt lopen: allemaal factoren die wetenschappers nu gekoppeld hebben aan de ziekte van Alzheimer. En als je die motorische signalen combineert met bijvoorbeeld de Stroop-test, kun je beter beoordelen of iemand waarschijnlijk alzheimer heeft.

In deze aflevering van de Werkplaats legt een hersenonderzoeker van het Erasmus MC uit wat er misgaat in je hersenen als je alzheimer hebt. En ook: wat je kunt doen om het risico op die ziekte zo klein mogelijk te houden!

Onze website ► http://www.universiteitvannederland.nl/

Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: